Monday, May 18, 2009

Volvo C30 Racer 3D concept door Visualtech


Het Zweedse bedrijf Visualtech is gespecialiseerd in het maken van 3D modellen van auto’s en boten en heeft eens nagedacht over hoe een Volvo C30 Racer er wat hun betreft uit zou moeten zien. Om ons ook een beeld te geven wat zich in de hoofden van de designers afspeelt, heeft men de ideeën vertaald in een aantal strakke 3D renderingen.

Visualtech heeft een C30 racebolide ontworpen die mee moet kunnen doen met races als bijvoorbeeld de DTM Touring Car Series of de Le Mans races. Tenminste, als hij ooit gebouwd zou worden.

De tupperware is dik aangezet om de C30 een bruut uiterlijk te geven, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel zijn. Zo zorgen bijvoorbeeld de forse luchtinlaten in de achter wielkassen voor extra koeling van de remmen, terwijl de voor- en achterspoiler voor extra downforce zorgen.

Visualtech is geen autobouwer en doet enkel aan design. Wellicht dat iemand er op enig moment heil in ziet om de Volvo C30 Racer tot leven te wekken en het op te laten nemen tegen racemodellen als de Ford Focus RS and Volkswagen Scirocco R20. Vooralsnog blijft het bij deze 3D renderingen.






[via: worldcarfans]

Related Posts



0 commnets:

Post a Comment

Next previous home
 

All contents copyright © 2009 List Auto by Mr Phu

My Zimbio